به نظر من هر کدوم از ما آدما چند چهره داریم:
1 - چهره تنهایی و یا واقعی و خالص: این چهره شامل ذهنیات و رفتارهای درونی و خصوصی فرده. مثل طرز فکر، نحوه قضاوت، نوع نگاه به مسایل، نوع نگاه به انسانها... و در حیطه عمل هم شامل رفتاریه که انسان در تنهایی داره.
2 - چهره همسری: این چهره کمی با چهره قبل متفاوته اما متناسب با فرهنگ فرد، قرابت زیادی با اون داره و شامل رفتارهایی میشه که فرد در مواجهه و یا به همراه همسرش انجام میده. این مرحله ممکنه خیلی به چهره خالص نزدیک باشه و یا ممکنه متناسب با فرهنگ و نوع رابطه، شامل یه سری ملاحظات و خودداریها باشه.
3 - چهره خانوادگی: این چهره فاصله بیشتری از چهره خالص داره. تو این چهره فرد خودداری بیشتری داره و در نتیجه نقابش کمی ضخیمتره و شامل برخوردها و نوع رفتار با پدر و مادر و برادر و خواهر و فرزندان میشه.
4 - چهره اجتماعی: این چهره هم همونطور که از اسمش پیداست چهرهایه که تو جامعه دیده میشه و قاعدتا شامل ملاحظات اجتماعی و عمومیه.
این تقسیم بندی نظر شخصی منه و نمیدونم پایه علمی داره یا نه و نمیدونم میشه چیزی بهش اضافه کرد و یا چیزی ازش کم کرد. اما برام جالبه که انسانها تو هر کدوم از این چهرهها چه رفتاری از خودشون بروز میدند. کلا مرزهای رفتاری و فکری آدما تو چهرههای مختلف برام جالبه.
مثلا نوع نشستن و خوابیدن فرد تو هر کدوم از چهرهها چه طوریه؟ یا نوع حرف زدن و یا حتی فیگورهای بدنی.
یا نوع نگاه فرد به مسایل. مثلا وقتی فرد با خودش تنهاست چه نگاهی به انسان داره و وقتی در یه جلسه نظرشو میگه چه نگاهی.
یا نوع رفتار فرد با همسر، فرزند و پدر و مادر، توی خونه و در حالت خصوصی چه شکلیه و در اجتماع و مقابل آدمای رودربایستیدار چه شکلی؟
...
به نظرم بعضی اختلافات رفتاری در چهرههای مختلف فرد ناشی از هنجارهای اجتماعیه مثل نحوه لباس پوشیدن و آداب معاشرت و... اما بعضی اختلافات رفتاری و یا فکری ناشی از عدم انسجام روانیه. ناشی از تربیت نادرست و مشکلات ریشهای روانیه.
به نظرم داشتن انسجام روانی خیلی مهمه. این که خودمون و درونیاتمون رو با تمام محاسن و معایبش بشناسیم و بدونیم کی هستیم و تو کدوم نقطه قرار داریم و بر اساس این شناخت خودمون رو بازتربیت کنیم و روانمون رو انسجام بدیم. معمولا اولین کسی که از عدم انسجام روانی آسیب میبنه و اذیت میشه خود فرد و در مراتب بعد نزدیکانش هستند. و چنین فردی معمولا این عدم انسجام رو در تربیت فرزندانش باز تولید میکنه...