ـــــــــکُمِـشـــــــــــــــــــــــــــ

ـــــــــکُمِـشـــــــــــــــــــــــــــ

بایگانی

پاسخی به پاسخی

۵ مرداد ۱۳۹۲
با تشکر فراوان از دوست عزیزم آقای دهاقین، که مثل همیشه با متانت و خوشرویی به انتقادات توجه کردند، به رسم وظیفه پاسخکی تقدیم می‎کنم. مطمئنم این گفتگوها به طرح بهتر موضوع و در نتیجه رفع تدریجی مشکلات خواهد انجامید.

هدف اصلی من از نوشتن آن یادداشت برجسته کردن مشکل و در نتیجه پیش‎بینی حداقلی از نیازهای آن روز بود. خوشحالم که آقای دهاقین در پاراگراف آخر پاسخ‎شان به این موضوع اشاره کرده‎اند. این یعنی منظور یادداشت به درستی درک شده و مطمئنم قدمی در این زمینه برداشته خواهد شد.


اما نظرم درباره فرمایشات ایشان:


در مورد جمعیت مهاجران و منسوبین‎شان سخن من کاملا غیرعلمی بود چرا که منبعی برای یافتن آمار واقعی نداشتم و بر اساس بررسی‎های شخصی به آن عدد رسیدم. و البته هنوز هم از آن دفاع می‎کنم و دلایلم را هم در پاسخ به نظرات دوستان بیان کردم. انتظار داشتم ایشان با توجه به مسئولیت‎شان، آماری در اختیار داشتند و آن را ارائه می‎دادند تا اگر اشتباه کرده‎ام آن را اصلاح کنم.


1 - فرموده‎اند:"به نظر می رسد در سیاست گذاری های عملی بخش مسکن در خوانسار، توجه به تخریب بناهای فرسوده و احداث بناهای جدید از یک سو و سوق دادن ساخت و سازهای جدید به حاشیه ها از جمله در محدوده پیش بینی شده شهرک گلستان و مسکن مهر به سمت شمال و نیز ضلع شرقی شهر می‎تواند جوابگوی حداقل دو برابر جمعیت فعلی و نیاز آینده شهر باشد"
سوال مشخصم این است که این "به نظر می‎رسد" بر چه مبنایی استوار است؟ آیا در این زمینه مطالعه‎ای علمی انجام شده که در آن ضمن برشمردن خصوصیات اقلیمی و جغرافیایی خاص این شهر، آن را با استانداردهای بین‎المللی و ملی مقایسه کرده باشد:
- وسعت زمین‎های مسکونی خوانسار چند مترمربع است است؟
- چه قدر آن زمین، چه قدر آن منازل فرسوده و چه قدر آن منازل جدید ساخت کم‎عمر است؟
- چه قدر از زمین‎ها و بافت فرسوده عملا قابل ساخت است؟ مثلا زمین‎هایی که به دلیل زیاد بودن تعداد مالکان از حیز انتفاع خارجند، چه قدر هستند و چه راهکارهای قانونی برای به قابلیت انتفاع رساندن آنها جستجو شده است؟
- نسبت این وسعت بر اساس استانداردهای جهانی و ملی و محلی با نیاز جمعیتی خوانسار چیست؟ این نسبت در کوتاه‎مدت، میان‎مدت، درازمدت و با توجه به فرض قریب موضوع اصلی(زلزله تهران) چه گونه است؟
- برنامه ریزی انجام شده برای مسیر توسعه فیزیکی شهر (مسکن مهر و شمال و نیز ضلع شرقی) بر مبنای چه مطالعاتی صورت گرفته؟
- آیا در این مطالعات الزامات زیست شهری لحاظ شده؟
...
و سوال بعد این‎که بر اساس این مطالعه(در صورت وجود) چه سیاست‎هایی در زمینه مسکن خوانسار به تصویب رسیده است.
نیازی به گفتن نیست که این سیاست‎ها شامل طراحی نقشه‎ی پراکندگی نقاط مسکونی، تجاری، فضای سبز و... و نیز میزان تراکم جمعیت در نقاط مختلف و در نتیجه دستیابی به الگوی مسکن شهری می‎باشد و گفتنی نیست که تدقیق در مسایل جزیی و کارشناسی آن اعم از زیرساخت‎ها و نیازهای فرهنگی و مطالبات انسانی و... از حوصله این نوشته خارج است اما قاعدتا باید در مطالعات لحاظ شده باشد.

البته ایشان به کلیات این موضوع مثل سیاست‎هایی که به نسبت عرض خیابان‎ها لحاظ شده اشاره کردند اما اولا این سیاست‎ها را دقیق بیان نکردند (مثلا من بالاخره نفهمیدم آن بساز و بفروش مورد اشاره درست می‎گفت یا نه)
ثانیا نفرمودند این سیاست‎ها در جلسات دورهمی به تصویب رسیده یا مبانی مطالعاتی و علمی داشته؟
ثالثا آیا این سیاست‎ها تدوین شده و در دسترس شهروندان قرا گرفته؟
...
از این که بگذریم جناب دهاقین نکته بسیار مهمی را مطرح کرده‎اند که به نظر می‎رسد با ذات مدیریت شهری منافات دارد.
جمله ایشان این است:
"در صورتی که فرد متقاضی نخواهد از حداکثر حق خود استفاده نماید آیا شهرداری می تواند او را مجبور به افزایش یا کاهش مقدار زیربنا خارج از ضوابط کند؟"
سوال من این است که پس سیاست‎گذاری یعنی چه؟ سیاستگذاری یعنی قوانین به گونه‎ای تصویب شوند که مدیریت شهر به خواسته‎های کلان خود برسد و در این راه ابزراهای تشویقی و تنبیهی موثری در اختیار دارد که باید با استفاده از آن‌ها شهروندان را به سمت رعایت منافع کلان شهر سوق دهد. در نتیجه حاصل کار مدیریت شهری همان خواهد بود که در شهر اتفاق افتاده و اگر این حاصل مطلوبیت کافی نداشته باشد، مسئولیت مستقیم آن به عهده مدیریت شهر است.
در این بخش پیشنهاد مشخصم این است که با توجه به مطالعات علمی، الگوی مسکن خوانسار تهیه و سیاست‎های تشویقی و تنبیهی برای رسیدن به آن الگو طراحی شود.


2 - گشایش‎های جدید مشهود و بسیار خوب هستند و اتفاقا از بار ترافیکی فرعی و اصلی شهر کاسته‎اند اما معضل اصلی هنوز پابرجاست. حتی به نظر من با گشایش خیابان ساحلی کنار رودخانه هم مشکل حل نخواهد شد چرا که اولا عرض آن کم است و ثانیا به قدری مشکلات اجرایی دارد که گمان نمی‎کنم در کوتاه مدت به نتیجه برسد.
مثلا مقابل ساختمان مانی عملا امکان تردد وسائط نقلیه وجود نخواهد داشت. یا در بازار دوراه بعید است در کوتاه مدت تملک‎ها صورت گیرد.  به نظرم باید برای میان مدت به فکر معابر دیگری هم بود. خوب است ضمن اولویت دادن به موضوع، منابعی مثل کمک‎های خیرین به این سمت هدایت شود.


3 - خیلی خوشحالم که برای تامین آب فکرهای اساسی شده. البته در این زمینه هم آمار و ارقام مشخصی ارائه نشده و زمان‎بندی رسیدن آب قمرود هم معلوم نیست.
امیدوارم این موضوع هم جدی‎تر پیگیری شود چرا که در حفظ طبیعت خوانسار، آب اهمیت حیاتی دارد و اگر خدای ناکرده فروض مطروحه در نوشته قبلی اینجانب اتفاق بیفتد و یا حتی یک خشکسالی دیگر در پیش باشد، این طبیعت قطعا آسیب جدی خواهد دید.
 

4 - واقعا خوشحال شدم از شنیدن خبر افتتاح پروژه فاضلآب در دهه فجر. البته نمی‎دانم قرار است چه چیزی افتتاح شود!؟ ندیده‎ام جایی کند و کاوی برای اتصال فاضلاب خانه‎ها به لوله‎های فرعی و اصلی انجام شود. در روز افتتاح فاضلاب کجا به کجا ریخته خواهد شد؟


5 - در این بخش وجود مشکلات را پذیرفته‎اند و این یعنی به موضوع اشراف کامل دارند اما آیا خط ندادن موبایل مشکل زیرساختی ندارد؟ پس مشکلش چیست؟ اگر تعداد آنتن‎های شهر متناسب با روزهای شلوغ باشد آیا باز هم مشکلی وجود خواهد داشت؟ آیا مسئولین مخابرات نمی‎دانند تعداد مسافران این‎جا بسیار بیشتر از جمعیت اصلی است؟
یا آیا کابل‎کشی خطوط ثابت تلفن به اندازه کافی انجام شده؟ پس چرا در مناطقی خط آزاد وجود ندارد؟

در مورد جایگاه سوخت هم به نظرم لازم است امتیازاتی داده شود. مثلا زمین جایگاه سوخت فعلی از نظر تجاری قیمت بالایی دارد خوب است به مالک آن اجازه داده شود اینجا را تبدیل به مجتمع تجاری کند و در عوض قطعه زمینی در خارج از محدوده پر رفت و آمد شهر به این کار اختصاص داده شود و در آن محل تعداد پمپ‎ها هم افزایش یابد.
به نظرم این انتقال بر انتقال ترمینال اولویت داشت.


6 - خوشحالم که چنین مکان‎هایی برای روز بحران پیش‎بینی شده. و امیدوارم هیچ گاه مورد استفاده قرار نگیرند...

باز هم از دوست گرامی جناب آقای دهاقین ممنونم که با سعه صدر و پذیرش بالا با مسایل برخورد می‎‎کنند. همین روی خوش و نگاه غیرمتعصبانه ایشان است که باعث می‎شود چون منی احساس وظیفه کند و مسایلی را مطرح کند.
به نظرم اگر هم این گفتگوها گرهی از مشکلات باز نکنند - که یقینا می‎کنند - دست کم به ارتقاء فرهنگ تبادل نظر و مستحکم‎تر کردن پایه‎های مردم‎سالاری خواهند انجامید.




 

۹۲/۰۵/۰۵
ــ ـکمشـــ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی